Tidigare Ord

EN VÄN

Att ha en vän är jättefint, men att vara någons vän är nästan ändå bättre. Det är som att vakna, och känna att solen skiner.

En vän är någon som tänker på en när man är borta, någon som håller tummarna, när man skall göra något svårt. Man känner sig aldrig riktigt ensam, när man har en vän.

En vän lyssnar på vad man säger, och försöker förstå vad man menar. En vän lyssnar alltid på en, fastän man varit dum. En vän lär en att tycka om nya saker, saker som man annars inte hade kommit på.

En vän är någon som alltid har tid är man kommer. VÄN är ett bra ord, ja det är nästan det bästa ordet.

Det är så du även skall tänka om Jesus. Han är en bra vän!

 

När man har gjort sitt bästa!

"Jag tror att vi bör göra allt som står i vår makt för att förändra medan det ännu är tid. Sedan, när alla våra anstängningarhar visat sig fruktlösa, blir det lättare att stå ut med situationen." (Dietrich Bonhoeffer)

Vi vill se förändringar äga rum i världen, särskilt när det gäller situationer där det onda och orättvisa får fortgå ohejdat. Sorgligt nog är vi ofta alltför sena till handling därför att vi undviker att ta saker och ting för vad de är. Vi väntar till dess ondskan blir iögonfallande innan vi reagerar, för att sedan säga att det är för sent att göra något. Men det är aldrig för sent. Det är bättre att handla och misslyckas än att aldrig ha reagerat.