Jul 2017

Frihetskyrkans tankar om JULEN 2017.

“Jag firar inte jul” sa en av mina bästa vänner. Men jag firar jul. Här kommer 5 anledningar.

Fred - Den första julnatten fick de fattiga herdarna höra budskapet om fred på jorden. Det var “Fredsfursten” som föddes i stallet. Sedan dess gäller att arbeta för yttre fred och frid i människans hjärta. Vi som firar jul vill ha fred!

Gemenskap - Att umgås med nära och kära på julen är något vi alla älskar. Visst kan det finnas en och annan ”släkting” vi hellre hade varit utan men här gäller att gilla läget och göra det bästa av situationen. Bjud på dig själv! Vi som firar jul vill ha gemenskap!

Glädje - “Jag bär bud till er om en stor glädje”. Den glädjen fick de “vise männen” att bege sig iväg på en lång resa. Paket hade de med sig och vi gör på samma sätt. Vi delar med oss av vår glädje. Kanske med ett paket eller bara en omtanke. Vi som firar jul vill ha mycket glädje i våra liv!

Ljus - När det är som mörkast ute tänder vi ljus. Vi lever annars i en mörk värld på många sätt. “Jag är världens ljus” så han som föddes i krubban. Vi behöver trygghet och mycket kärlek för många vill blåsa ut ljuset. Vi som firar jul vill ha mycket ljus!

Barnen - Julen är barnens högtid brukar vi säga. Alla föräldrar vill göra det bäst för barnen. Vi vill skänka en tanke till alla hemlösa och föräldralösa barn. Men att Gud kommer som ett barn är svårt för många. Men just det ger hopp! Nu vet vi vem Gud är och vad han vill. Vi är alla Guds barn, stora som små. Vi som firar jul älskar barnet!

Till den som inte vill ha fred, gemenskap, glädje, ljus och barn kommer här ytterligare en punkt:

Liv - Vi lever en så kort tid att det är onödigt att slösa bort det! Det finns ett liv som aldrig tar slut! Livet kan sammanfattas i en enda vers - Joh.3:16 “Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under, utan ha evigt liv.”

Julkramar! Och tänk på att “om Jesus hade fötts tusen gånger i Betlehem men inte i mitt hjärta - vore det till ingen nytta!”

GOD JUL OCH GOTT NYTT 2018!

22 Dec 2017