Förbön

FÖRBÖN är tydligen något som man har delade meningar om. Här kommer en förklaring vad förbön INTE är. Eller rättare varför förbön inte fungerar som man menar inom Pingst och Michael Grenholm, som skrivit en hel bok om ämnet!

Tre områden: vatten, väder, spetälska. 

Vatten till Vin. Hur mycket en pingstpastor än försöker så kan han aldrig, ALDRIG förvandla Vatten till Vin. Jesus kunde! De kan ha hur många förböner som helst: de kommer att misslyckas! Varför?

Därför att förbön inte fungerar på det viset.

Regn till sol eller sol till regn. Hur mycket än en pingstpastor(eller någon annan) försöker genom förbön fixa bättre väder så kommer han att misslyckas.  Varför? Därför att väderleken beror på låg- eller högtryck! Förbön fungerar inte på det viset.

Spetälska eller Lepra är en gammal sjukdom.

 Den medicinska vetenskapen betraktade länge spetälska som en ärftlig och obotlig sjukdom som läkarna inte borde ödsla tid på.

I flera tusen år visste man inte varför den uppstod och hur man skulle kunna bota den.

Det enda man kände till var att den vanställde och förlamade sina offer – och att den var dödlig.

De allra första faraonerna lät hugga bilder av spetälska i sten, och i Kina var sjukdomen ett känt fenomen redan 2700 år f.Kr.

Tänk så många misslyckade förböner genom alla år som lagts på denna sjukdom. Men den botas inte genom förbön! Hur mycket än pastorer och präster eller andra försöket bota med förbön så misslyckas man. Varför? Därför att bara Jesus kan bota utan medicin!

År 1179 hade den katolska kyrkan en särskild ritual för hanteringen av spetälska: Den sjuke dödförklarades helt enkelt, och det markerades genom att prästen kastade vigd jord över personen.

I slutet av 1940-talet hittade några norska forskare det första verksamma medlet mot spetälskan.

Genom behandling med en kombination av  tre mediciner går det att bota spetälska. Patienten är smittfri inom några dagar och sjukdomen oftast borta inom ett år.

Det är med denna sjukdom som med alla andra! De botas inte med förbön utan med medicin. Detta är vad Jesus vill! Att vi ska bota alla sjukdomar!

 

21 Jan 2020